|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 19 ] |
|
Jeśli walczymy, nie jesteśmy przegrani?... :-)
Autor |
Wiadomość |
darek86
|
Napisane: wtorek 31 lip 2012, 22:41 |
|
Dołączył(a): środa 07 mar 2012, 00:23 Posty: 143 Lokalizacja: Gorlice
Miejscowość: Gorlice
|
W ostatnim czasie wydarzyła się sytuacja która bardzo mnie podbudowała. Mam kolega w wieku ok 34-39 lat, facet (hetero) po przejściach, mówiąc po naszemu mocno "przegięty", kiedyś miał połamane obie nogi (w jednej ma dalej śruby). Zadzwonił do mnie z proźbą żebym zawiózł Go do miasta na msze i spotkanie organizacyjne przed pielgrzymką do Częstochowy, zgodziłem się powiedziałem - ok, niema sprawy. A w duchu myślałem sobie : CO?!!! T. idzie na pielgrzymke?! Później się dowiedziałem że to już Jego czwarta pielgrzymka. Odwiózłem go na msze do kościoła później przyjechałem szukam go wokuł kościoła, w kaplicy gdzie jest spotkanie, nigdzie go niema, tel ma wyłączony, czekam tak godzine i dostaje białej gorączki, myśle sobie znów sierota coś nawywijał:-)). Kolega wychodzi z kościoła (przez zachrystie) przeprasza mnie i mowi na usprawiedliwienie że chciał się tak samotnie jeszcze pomodlić... Kiedy przyjechałem do domu usłyszałem w audycji radiowej cytat jakiegoś Św. "Jeśli toczysz wojne ze sobą to choćby każda kolejna bitwa była przegrana, puki walczysz nie jesteś przegranym... Prosze o modlitwe za Niego aby kiedyś jeszcze był szczęśliwym człowiekiem
|
|
Góra |
|

Jeśli walczymy, nie jesteśmy przegrani?... :-)
grzesznik34
|
Napisane: środa 03 wrz 2014, 16:46 |
|
|
''Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą''- św. Augustyn. Chyba pasuje ten cytat do tego tematu
|
|
Góra |
|
Re: Jeśli walczymy, niejesteśmy przegrani?... :-)
Poszukujący89
|
Napisane: niedziela 14 wrz 2014, 11:16 |
|
|
Podnoszenie się po porażkach uczy najwięcej... Oby każdemu tutaj starczyło sił na to, by podnosić się i iść dalej, już ze spokojniejszym sercem.
Mam pytanie obok tematu - co oznacza zwrot: "mówiąc po naszemu mocno "przegięty"?
|
|
Góra |
|
hope
|
Napisane: piątek 26 wrz 2014, 11:24 |
|
|
darek86 napisał(a): W ostatnim czasie wydarzyła się sytuacja która bardzo mnie podbudowała. Mam kolega w wieku ok 34-39 lat, facet (hetero) po przejściach, mówiąc po naszemu mocno "przegięty", kiedyś miał połamane obie nogi (w jednej ma dalej śruby). Zadzwonił do mnie z proźbą żebym zawiózł Go do miasta na msze i spotkanie organizacyjne przed pielgrzymką do Częstochowy, zgodziłem się powiedziałem - ok, niema sprawy. A w duchu myślałem sobie : CO?!!! T. idzie na pielgrzymke?! Później się dowiedziałem że to już Jego czwarta pielgrzymka. Odwiózłem go na msze do kościoła później przyjechałem szukam go wokuł kościoła, w kaplicy gdzie jest spotkanie, nigdzie go niema, tel ma wyłączony, czekam tak godzine i dostaje białej gorączki, myśle sobie znów sierota coś nawywijał:-)). Kolega wychodzi z kościoła (przez zachrystie) przeprasza mnie i mowi na usprawiedliwienie że chciał się tak samotnie jeszcze pomodlić... Kiedy przyjechałem do domu usłyszałem w audycji radiowej cytat jakiegoś Św. "Jeśli toczysz wojne ze sobą to choćby każda kolejna bitwa była przegrana, puki walczysz nie jesteś przegranym... Prosze o modlitwe za Niego aby kiedyś jeszcze był szczęśliwym człowiekiem +++
|
|
Góra |
|

Frustrat
|
Napisane: sobota 27 wrz 2014, 18:42 |
|
|
" Tylko zniechęcenie jest przegraną" (św. Ignacy z Loyoli, jeśli dobrze pamiętam 
|
|
Góra |
|
yann
|
Napisane: środa 17 sie 2016, 22:42 |
|
|
Walczę i walczę...ale zaczęło się zmieniać jak On przejął inicjatywę.... 
|
|
Góra |
|
Viciu21
|
Napisane: poniedziałek 13 lut 2017, 22:57 |
|
Miejscowość: Łódź
|
Ostatnio poddałem się w walce nawet o samego siebie  Muszę odnowa wszystko rozpocząć jeszcze raz 
|
|
Góra |
|
latifah
|
Napisane: niedziela 19 lut 2017, 15:59 |
|
|
czy są tu faceci, którzy chcą być mężczyznami i nawiązywać też znajomości z kobietami? to też pewnego rodzaju walka-wyzwanie 
|
|
Góra |
|
Re: Jeśli walczymy, nie jesteśmy przegrani?... :-)
xyz
|
Napisane: niedziela 19 lut 2017, 22:18 |
|
Miejscowość: Warszawa
|
|
Góra |
|
nowyuzytkownik7
|
Napisane: piątek 03 mar 2017, 21:54 |
|
Moderator |
 |
Miejscowość: Katowice
|
latifah napisał(a): czy są tu faceci, którzy chcą być mężczyznami i nawiązywać też znajomości z kobietami? to też pewnego rodzaju walka-wyzwanie  Pewnego rodzaju wyjście poza siebie  Jak co, to ja chętnie nawiążę kontakt również z dziewczyną 
_________________ "Nade wszystko jednak nie ustawajcie w miłości jedni ku drugim, gdyż miłość pokrywa wiele grzechów." 1P 4, 8
|
|
Góra |
|
xyz
|
Napisane: sobota 04 mar 2017, 01:31 |
|
|
nowyuzytkownik7 napisał(a): latifah napisał(a): czy są tu faceci, którzy chcą być mężczyznami i nawiązywać też znajomości z kobietami? to też pewnego rodzaju walka-wyzwanie  Pewnego rodzaju wyjście poza siebie  Jak co, to ja chętnie nawiążę kontakt również z dziewczyną  Brawo;) Odważna decyzja 
|
|
Góra |
|
konradek
|
Napisane: niedziela 05 mar 2017, 19:54 |
|
|
ja tam mam wiele znajomych kobiet  ale kolejnymi znajomymi nie pogardze, zapraszam na priv xyz napisał(a): nowyuzytkownik7 napisał(a): latifah napisał(a): czy są tu faceci, którzy chcą być mężczyznami i nawiązywać też znajomości z kobietami? to też pewnego rodzaju walka-wyzwanie  Pewnego rodzaju wyjście poza siebie  Jak co, to ja chętnie nawiążę kontakt również z dziewczyną  Brawo;) Odważna decyzja 
_________________ Konrad
|
|
Góra |
|
tiger
|
Napisane: piątek 31 mar 2017, 10:52 |
|
Miejscowość: śląsk
|
To ja też się dopiszę - że jak najbardziej tak 
|
|
Góra |
|
Sheldon90
|
Napisane: sobota 30 maja 2020, 12:12 |
|
Miejscowość: Śląskie
|
To ja się pochwalę moją ,,walką''. Od 2 tygodni żyje w czystości (głownie od masturbacji, ale też od nieczystości wobec osób tej samej płci, która się zdarzała), jestem po Sakramencie Pokutyi Pojednaniai i przyjałem pierwszą od wielu, wielu lat Komunię Świętą. Codziennie się modlę, głownie Koronką do Miłosierdzia Bożego  Nie mam pomysłu na to co dalej z moim życiem, zdaje się na Boga, i wiem, że najważniejsze, to mimo ewentualnych upadków, nie zadręczać się - bo jesteśmy tylko ludźmi - i jak najszybciej się wyspowiadać 
|
|
Góra |
|
IaanPO
|
Napisane: sobota 30 maja 2020, 15:28 |
|
Miejscowość: Poznań
|
Cieszymy się Twoją satysfakcją. Ale nie jesteś na spowiedzi, możesz pisać wprost, że nie sypiasz już z facetami i nie uprawiasz z nimi cyberseksu 
|
|
Góra |
|
IaanPO
|
Napisane: sobota 30 maja 2020, 15:28 |
|
|
(To nie jest pasywna agresja z mojej strony, ani czepianie 
|
|
Góra |
|
Sheldon90
|
Napisane: sobota 30 maja 2020, 22:18 |
|
Miejscowość: Śląskie
|
jak widać, jeszcze spowiedź mnie trzyma, a z nią pewien rodzaj ,,spowiedniego owijania w bawełne''(żeby nie powiedzieć lawendę, nawiązując do ostatniego filmu Sekielskich  )
|
|
Góra |
|
Ania
|
Napisane: sobota 30 maja 2020, 22:19 |
|
|
Super. Bardzo sie ciesze  dzieki za swiadectwo
|
|
Góra |
|
nowyuzytkownik7
|
Napisane: czwartek 02 lip 2020, 18:31 |
|
Moderator |
 |
Miejscowość: Katowice
|
Sheldon90 napisał(a): (...) Nie mam pomysłu na to co dalej z moim życiem, (...) To zwykle najbardziej nas zniechęca od podjęcia zmiany polegającej na porzuceniu czegoś, no bo... co w zamian? Sheldon90 napisał(a): (...) zdaję się na Boga (...) A to rozwiązanie, brawo  Trzeba pamiętać, że Bóg działa w swoim czasie - czasem zanim jeszcze Go poprosimy, a czasem "dopiero" jak już zapomnimy, że o coś się modliliśmy. Potrzeba ufnej cierpliwości.
_________________ "Nade wszystko jednak nie ustawajcie w miłości jedni ku drugim, gdyż miłość pokrywa wiele grzechów." 1P 4, 8
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 19 ] |
|