Cytuj:
Do "Czekoladowy"
W nawiązaniu do tego linku to albo ja jestem na złym forum (myślałem, że katolickim) albo Ty wchodzisz na nie do końca dobre strony. Mam kolegę, któremu podobny pastor namieszał w głowie .... A kościół rzymsko-katolicki nazywa babilońskim czy coś w tym stylu ...
Po pierwsze to forum nie jest zarezerwowane wyłącznie dla katolików. Po drugie z tego, co wiem, w linkowanym artykule nie jest napisane nic, co byłoby w sprzeczności z nauczaniem Kościoła Katolickiego. Po trzecie jest to dział "chrześcijanin homoseksualny w mediach" gdzie wrzucane są materiały nie tylko w charakterze autorytatywnego nauczania, ale także o charakterze informacyjnym.
Jak długo tu jestem, jeszcze ani razu nie czepiałem się nikogo o nic związanego z jego Kościołem, nawet w sprawach w których nie ma między nami zgody. Mi natomiast nie wolno wrzucić artykułu tylko dlatego, że jego autorem jest osoba innego wyznania (choć z jego treścią zapewne zgodziłaby się większość katolików na tym forum)? Każdy ma swój rozum i może odróżnić co mu odpowiada a co nie. Zaś posądzenia o "namieszanie w głowie" są nieuzasadnione dopóki nie dochodzi do manipulacji czy nakłaniania. Jeżeli komuś miesza w głowie neutralne wyrażenie poglądów to najwyraźniej ma nieporządek we własnych poglądach.