Jakie macie sposoby wzmacniania poczucia własnej wartości?
Autor |
Wiadomość |
kobietka
|
Napisane: sobota 11 sty 2014, 22:17 |
|
Nieaktywny/-a od ponad 3 m-cy |
 |
Miejscowość: Polska
|
Z tego co widzę to w naszym homożyciu ważnym czynnikiem jest poczucie własnej wartości. To ono często jest elementem wpływającym na nasze relacje, reakcje oraz skłonności. Pomyślałam, że stworzę wątek, w którym będziemy publikować swoje ( i nie tylko ) sposoby na wzmocnienie własnego poczucia wartości. Może kogoś zainspiruje to do dobrej pracy nad sobą i zastanowieniem się w jakich sytuacjach nasza wartość (w naszych oczach) spada w dół. Ja osobiście lubię dobrze się ubrać, do tego ładne perfumy, elegancki sposób bycia. Wtedy czuję się bardziej kobieco i jest mi lepiej samej ze sobą. Dobrym sposobem jest chyba uświadomienie sobie sytuacji, w których odnieśliśmy zwycięstwo. Mogą to być drobnostki jak np. udane wystąpienie na studiach, rozwiązanie trudnego problemu, zimna głowa w sytuacjach zagrażających życiu np. telefon po karetkę, albo coś dobrego z naszym udziałem. Spisanie tego wszystkiego na kartce może nas naprawdę "oświecić" i wzmocnić poczucie tego, że nasze życie ma sens i stanowi wielką wartość. A jakie są Wasze sposoby?
|
|
Góra |
|
Re: Sposoby na wzmocnienie poczucia wartości