widze, że wiele osób czyta ale niewiele komentuje, hmmm, to może ja zaczne, trafiłem na tą modlitwe całkiem przypadkiem, przeczytałem ją raz, drugi tak jak czyta się niusa na necie... ale jej treść zaczłęa drążyć moją świadomość,
1 taki cytat to "...Od wszelkich form nieodpowiedniej seksualności..." jest on bardzo zgodny z regulaminem tego forum, nie potępia osoby tylko czyn.
kolejny cytat to "...Od podziału rodziny i od złego towarzystwa,..." z różnych powodów nie dogaduje się ze swoją rodziną i bardzo mi to ciąży, często też trafiam na ludzi którzy pomijają kwestie wiary.... właśnie ucieczką od takich osób było poszukiwanie religijnego forum, najlepiej homo, ale jakbym nie znalzł to pewnie bym sie zarejestrował na jakimś strikte hetero. Znalzłem to forum, początkowo po przeczytaniu regulaminu miałem wątpliwości czy tu będe pasować, potem 1 ostrzeżenie od Admina, ale nikt z Nas nie jest idealny, chodzi o to żeby do tego ideału dążyć. ale nie możemy iść w tym kierunku sami, potrzebujemy w tym wsparcia, a najlepszym wsparciem i przewodnikiem jest Bóg. w momencie gdy odmawiałem ten egzorcyzm rano i wieczorem zacząłem zastanawiać się nad swoją wiarą w kontekście seksualności, dopiero teraz, w wieku 30 lat jak większość osób ma takie rozważania przed 20. Bóg nie szuka ideałów bo im nie musi pomagać, Bóg kocha Nas właśnie za to że błądzimy, że dajemy Mu zajęcie. On o Nas walczy podsuwając Nam często jakieś linki w sieci, możemy je zignorować, a możemy je odtworzyć jak ja tą modlitwe. życzę wszystkim miłego popołudnia i serdecznie zapraszam do komentowania i dyskusji
_________________ Konrad
|