Tak, też dostałem wiadomość na maila:
"Adwent. Czy myślisz już o nim?
Jak chcesz przygotować się do Świąt Bożego Narodzenia? Jak co roku, Pogłębiarka przygotowała treści, które pozwolą Ci wykorzystać ten czas na refleksję i próbę zmiany wybranej przestrzeni życia (choćby najmniejszej). Wchodzisz w to?

Zapraszamy Cię na kurs adwentowy „Znajdź swój rytm” w Pogłębiarce prowadzony przez o. Rafała Huzarskiego Sj, Daniela Wojdę oraz Agatę Gregorkiewicz.
Chrześcijanie dawnych wieków poważnie podchodzili do praktyk religijnych. Świadomi tego, jak sprawy pilne potrafią przesłaniać to, co ważne na (naj)dłuższą metę, wymyślali przeróżne „ćwiczenia duchowe” – sposoby na odnowienie swoich serc i skuteczne dążenie do tego, ku czemu czuli się stworzeni. Opracowali metody pracy nad sobą, drogi systematycznego („rytmicznego”) rozwoju, wzmacniania woli, kształtowania charakteru i skutecznego realizowania woli Bożej (i swoich najistotniejszych pragnień).
A jak to wygląda współcześnie?
Przyjrzymy się najnowszym badaniom w świetle rozwoju neuronauk. W kursie uczestniczysz całkowicie za darmo – wszystkie materiały znajdziesz w darmowej aplikacji Pogłębiarka.
Kurs składa się z:
codziennych filmików - wprowadzeń z o. Rafałem i Danielem
ćwiczeń ruchowych prowadzonych przez Agatę
praktyki Sortownika Myśli ( ignacjańskiego rachunku sumienia)
Startujemy 2 grudnia."
Ja biorę udział z SOWINSKY. W tamtym roku bardzo mi się podobało: teksty, obrazy, muzyka, Biblia itd.
++