|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Pismo Święte do słuchania
Autor |
Wiadomość |
Nikodem
|
Napisane: niedziela 21 lip 2013, 12:40 |
|
|
Odnalazłem ostatnio stronę na której możliwe jest słuchania całego Pisma Świętego, wydanie Pallotinum, Biblia Tysiąclecia. Wspaniała sprawa. Nie tylko dla niewidomych  link: http://www.biblia-internetowa.pl/
|
|
Góra |
|
Re: Pismo Święte do słuchania
Nikodem
|
Napisane: poniedziałek 22 lip 2013, 17:46 |
|
|
Właściwy link do strony umożliwiającej słuchanie Pisma Świętego: http://www.biblia-mp3.pl/Podany przeze mnie link wcześniej to też wartościowa strona, jednak do czegoś innego - oryginalnych tekstów biblijnych i tłumaczeń Pisma Świętego.
|
|
Góra |
|
kokok20
|
Napisane: czwartek 29 sie 2013, 00:26 |
|
Nieaktywny/-a od ponad 3 m-cy |
 |
Miejscowość: Kraków/Nowy Sącz
|
Może to dziwne trochę, ale swego czasu wyrobiłem sobie pewne uzależnienie od audiobooków. Zawsze jak kładłem się spać to z słuchawkami i puszczoną książką, "żeby nie marnować czasu" (też miałem lekką obsesję na tym punkcie xD). Zwykle kończyło się tym, że skupiałem się przez minutę, dwie, później odpływałem. A rano niczego nie pamiętałem. Nie są to informacje zmieniające niczyje życie, ale muszę jakoś nabić sobie tego szóstego posta, żeby móc odczytać wiadomość... ;| Wybaczcie. xD
|
|
Góra |
|
melek69.69
|
Napisane: czwartek 29 sie 2013, 08:51 |
|
 |
Miejscowość: kraków
|
Bardzo dobra strona do słuchania Pisma św. to: biblijni.pl Polecam, bo sam dużo z niej korzystam. ks.jan
|
|
Góra |
|
perelka26
|
Napisane: czwartek 29 sie 2013, 22:08 |
|
Miejscowość: malopolska
|
A ja bym kokok20 tak bym tym pamiętaniem się nie martwiła. Może to powolne drążenie skały. Nie ma potrzeby wszystkiego sobie uświadamiać. A może gdzieś zapadło coś w sercu mimo, że wydaje się być zupełnie inaczej.
|
|
Góra |
|
kokok20
|
Napisane: czwartek 29 sie 2013, 22:14 |
|
 |
Miejscowość: Kraków/Nowy Sącz
|
Tylko w Piśmie Świętym fabuły jak na lekarstwo, więc mogę przysnąć i nic się nie dzieje. A słuchanie 20 razy tego samego momentu książki (bo się zapomniało) jest trochę dziwne.
No i zastanawiam się czy taka forma słuchania do poduszki nie byłaby niestosowna. To jednak nie byle czytadło.
Słuchadło. xD
|
|
Góra |
|
perelka26
|
Napisane: czwartek 29 sie 2013, 22:30 |
|
Miejscowość: malopolska
|
Mała Tereska jak zasypiała na modlitwie, mówiła, że "lepiej spać w rekach Jezusa niż czuwać gdzie indziej". Do tego dodawała, że aby lekarz mógł wykonać operację usypia go wcześniej. Mała Tereska w Jezusie widziała takiego lekarza, który w jej śnie dokonywał rzeczy najistotniejszych.
Dlatego czy warto kombinować? "Kochaj i rób co chcesz" - Bóg wyprostuje wszystko!
|
|
Góra |
|
melancholický kluk
|
Napisane: piątek 11 paź 2013, 00:02 |
|
 |
Miejscowość: Lublin
|
Dzięki za linki do tych stron. Samemu zawsze ciężko mi było się przełamać do czytania Pisma Świętego. Dzięki tym nagraniom audio będę miał większą motywację, mam nadzieję
_________________ Jezus siłą mą, Jezus pieśnią mego życia Królem wiecznym On, niepojęty w mocy swej W Nim znalazłem to, czego szukałem do dzisiaj Sam mi podał dłoń, bym zwyciężał w każdy dzień
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|